EESTI NOVUSE LIIT

EESTI INDIVIDUAALSED
2015 a MEISTRIVÕISTLUSED NOVUSMÄNGUS

 

JUHEND

 

I AEG JA KOHT:

Võistlused toimuvad laupäeval, 18. aprillil 2015 a Aruküla Põhikooli Aulas; loosimise algus k 10.00.

 

II REGISTREERIMINE ja OSAVÕTJAD:

Registreerimine toimub kell 9.30-9.45.

Võistlusteks osalemiseks peab olema tasutud Eesti Novuse Liidu liikmesklubil aastamaks ja võistlejal 2015 aasta litsentsitasu.

Võistlejate ülesandmiseks peab olema ülesandmisleht , millele on alla kirjutanud klubi esindaja ning kus on ära toodud võistlejate sünniaastad ning klubiline kuuluvus.

 

III VÕISTLUSE LÄBIVIIMISE KORD:

Võistlused toimuvad naiste ja meeste üksikmängus. Mängitakse parem 6-st geimist 4:0, 4:1, 4:2 või 3:3 seisuni, kusjuures võit annab 1, viik 0,5 ja kaotus 0 punkti.

  • Mehed mängivad sõltuvalt osalejate arvust 9 ( kuni 26 osalejat), 10 (27-29 osalejat) või 11 vooru shveitsi süsteemis.
  • Naiste üksikmängus on sõltuvalt osalejate arvust alates 19 osaleja korral shveitsi süsteem, kuni 12 osaleja korral ringsüsteem, 13-16 osaleja korral 2 alagruppi ja 17-18 osaleja korral 3 alagruppi, mille 4 või 3 parimat võtavad finaalgruppi omavaheliste mängude tulemused kaasa.

    Võistlejate vahelise paremusjärjestuse määrab šveitsi süsteemi korral omavahelistes kohtumistes kogutud punktide üldsumma, selle võrdsuse korral määrab paremuse Bucholzi koefitsient ja selle võrdsuse korral Bergeri koefitsient ja progresseeruv koef. Ringsüsteemis on võrdsete kogutud punktide korral tähtsaim omavaheline mäng (või mitme mängija puhul omavahelistes mängudes kogutud punktid), Bergeri koefitsient ja settide üldine vahe ning suhe ja võitude arv.

     

    IV INVETAR:

    Igal võistlejal kaasa võtta kii, reeglitele vastav löögiketas ja vahetusjalanõud. Mängitakse boorhappel, läti mänguseibidega.

     

    V MAJANDAMINE ja AUTASUSTAMINE:

    Osalemise tasu ei ole, osalemisõiguse annab Eesti Novuse Liidu 2015 aasta litsentsi ostmine.

    I-III koha saavutanud võistlejaid autasustatakse Eesti 2015 a meistrivõistluste medalite ja diplomitega. 1-20 koha saavutanud meessportlased lunastavad eelisõiguse osaleda Viljandi Open, FINSO karikaetapil Viljandis. Naiste ja meeste turniiri võitja saavad osaleda ühel Eesti FINSO etapi individuaalvõistlusel (oma valikul, kas Viljandis või Olümpiaadil) (ENL tasub) tasuta, lisaks on I, II ja III kohale rahalised auhinnad.

     

    KÕIK JUHENDIS MÄÄRATLEMATA KÜSIMUSED LAHENDAB KOHTUNIKEKOGU, TUGINEDES KEHTIVATELE VÕISTLUSMÄÄRUSTELE .

    Peakorraldaja ja peakohtunik Guido Trees.

    KOOSTAS: Novuse Liidu juhatuse otsuse alusel, täpsustatud vastavalt Viljandi Openi juhendile Guido Trees tel: 52 78 829.