EESTI NOVUSE LIIT

EESTI INDIVIDUAALSED
2019. a MEISTRIVÕISTLUSED NOVUSMÄNGUS

 

JUHEND

 

I AEG JA KOHT:

Võistlused toimuvad laupäeval, 9.11.2019. aastal Lääne-Virumaal, Võsu Spordihoones. Loosimise algus kell 10.10.

 

II REGISTREERIMINE ja OSAVÕTJAD:

Registreerimine toimub kell 9.30-9.45.

Võistlustel osalemiseks peab olema tasutud Eesti Novuse Liidu liikmesklubil aastamaks ja võistlejal 2019. aasta litsentsitasu.

Võistlejate ülesandmiseks peab olema ülesandmisleht, millele on alla kirjutanud klubi esindaja ning kus on ära toodud võistlejate sünniaastad ning klubiline kuuluvus.

 

III VÕISTLUSE LÄBIVIIMISE KORD:

Võistlused toimuvad naiste ja meeste üksikmängus. Mängitakse parem 6-st geimist 4:0, 4:1, 4:2 või 3:3 seisuni, kusjuures võit annab 1, viik 0,5 ja kaotus 0 punkti.

  • Mehed mängivad sõltuvalt osalejate arvust vähemalt 9-11 vooru šveitsi süsteemis.
  • Seoses 2017. aastast kehtiva ühise ENL (raha-)edetabeliga mängivad naised ja mehed ühisel turniiril, mille üldjärjestusest selguvad naiste parimad.

    Võistlejate vahelise paremusjärjestuse määrab šveitsi süsteemi korral omavahelistes kohtumistes kogutud punktide üldsumma, selle võrdsuse korral määrab paremuse Buchholzi koefitsient ja selle võrdsuse korral Bergeri koefitsient ja progresseeruv koef.

     

    IV INVETAR:

    Igal võistlejal kaasa võtta kii, reeglitele vastav löögiketas ja vahetusjalanõud. Mängitakse boorhappel, läti mänguseibidega, kasepuust.

     

    V MAJANDAMINE ja AUTASUSTAMINE:

    Osalustasu 6 eurot (5 eurot võistluse korraldus- ja majandamiskuludeks ja 1euro Eesti Novuse Liidu aasta edetabeli auhinnafondi). I-III koha saavutanud võistlejaid autasustatakse Eesti 2019. a meistrivõistluste medalite ja diplomitega.

    Naiste ja meeste turniiri võitja saavad osaleda ühel Eesti FINSO etapi individuaalvõistlusel (ENL tasub nende osaluse) tasuta, lisaks on I, II ja III kohale rahalised auhinnad.
  • Eesti Novuse Liidu aastaedetabelisse annab võit maksimumpunktid, 50 punkti.

     

    KÕIK JUHENDIS MÄÄRATLEMATA KÜSIMUSED LAHENDAB KOHTUNIKEKOGU, TUGINEDES KEHTIVATELE VÕISTLUSMÄÄRUSTELE .

    Peakorraldaja Hillar Elva ja peakohtunik Guido Trees.