EESTI NOVUSE LIIT

EESTI 2019 a MEISTRIVÕISTLUSED

 Võistkondadele.

 

JUHEND

 

I AEG JA KOHT:

Võistlused toimuvad laupäeval, 06. aprillil 2019 a Aruküla Spordisaalis; loosimise algus k 10.00.

 

II REGISTREERIMINE ja OSAVÕTJAD:

Klubide osalemisest teatamine hiljemalt 5. aprillil. Registreerimine toimub kell 9.30-9.45.

Võistlusteks osalemiseks peab olema tasutud Eesti Novuse Liidu liikmesklubil aastamaks ja võistlejatel 2019. aasta litsentsitasu.

Võistlejate ülesandmiseks peab olema ülesandmisleht , millele on alla kirjutanud klubi esindaja ning kus on ära toodud võistlejate sünniaastad ning klubiline kuuluvus.


III VÕISTLUSE LÄBIVIIMISE KORD:

Võistlused toimuvad 5-liikmelistele võistkondadele, kus 4 mängijat on mehed ja 1 naine. Naised võivad asendada meestelaual mängijaid kui naiste laual on naisega koht täidetud. Mängitakse parem 6-st geimist 4:0, 4:1, 4:2 või 3:3 seisuni, kusjuures võit annab võistkonnale 2, viik 1 ja kaotus 0 punkti. Kuni 12 võistkonna korral mängitakse ringsüsteemis, enama korral shveitsi süsteemis, vähemalt 7 vooru, kusjuures vabavooru korral on alati võistkonna tulemuseks viik.

Võistkondadevahelise paremusjärjestuse määrab kohtumistes kogutud võidupunktide summa, võrdsuse korral on tähtsaim omavaheline mäng.

Selle võrdsuse korral loetakse kokku kõigi mängijate poolt kogutud punktide summa ja selle võrdsuse korral Bergeri koefitsient.

 

IV INVENTAR:

Igal võistlejal kaasa võtta kii ja vahetusjalanõud. Mängitakse boorhappel, läti mänguseibidega, löögiketastega, mis vastavad kehtestatud nõuetele (mõõtmed, kaal, jne).

 

V MAJANDAMINE ja AUTASUSTAMINE:

Osalemise tasu ei ole, osalemisõiguse annab Eesti Novuse Liidu 2019 aasta litsentsi ostmine. Korraldajale tasub korralduskulud ja laudade rendi (2 €/laua kohta) ENL (2019. aasta litsentsitasudest).

I-III võistkonda autasustatakse Eesti meistrivõistluste medalite ja diplomitega.

 

KÕIK JUHENDIS MÄÄRATLEMATA KÜSIMUSED LAHENDAB KOHTUNIKEKOGU, TUGINEDES KEHTIVATELE VÕISTLUSMÄÄRUSTELE.

Peakorraldaja Guido Trees.

KOOSTAS: Eesti Novuse Liidu juhatuse otsuse alusel Guido Trees tel: 52 78 829 (alus: 2018 a juhatuse otsus ja 2019 aasta litsentsi kord).