EESTI

KOROONAMÄNGULIIT

KOROONA UNION OF ESTONIA

                    80001 Pärnu pk 51 Tel (044) 61 739, GSM 052 06 092

                    Reg nr 80094660 a/a 10902000927006 Ühispank

 

Eesti 2005. a. (XX) KOROONA   MEISTRIVÕISTLUSTE JUHEND ÜKSIKMÄNGUS

 

EESMÄRK

Hoogustada koroonamängu kõigis Eestimaa linnades ja maakondades , tõsta mängijate spordimeisterlikkust ja kvalifikatsiooni, selgitada välja Eesti 2005 a parimad üksikmängijad.

AEG, KOHT JA REGISTREERIMINE

Eesti 2005.a. meistrivõistlused (edaspidi MV) toimuvad naistele ja meestele Vaida Põhikooli Spordisaalis 9. aprillil algusega kell 10.00.

a)   Korraldajad ootavad osalevatelt klubidelt ülesandmislehti, kus peab olema märgitud: Võistlejate nimi, sünniaasta, kehtiv järk ning arsti kinnitus võistleja lubamise kohta võistlustele (selle puudumisel lubatakse võistlema ka võistlejad, kes ülesandmislehel kinnitavad allkirjaga, et vastutavad ise oma tervise eest). 

b)    Klubide esindajad tasuvad osavõtumaksu, mis on 50.- (viiskümmend) krooni võistlejalt.

OSAVÕTJAD

MV saavad osa võtta Eesti 2005 aasta koroonaedetabeli  14 paremat naist ja 20 paremat meest.

MV lubatakse sportlasi, kes tunnevad ja austavad võistlusmäärusi ning on täitnud kõik võistlusjuhendis kehtestatud tingimused.

KORRALDUS; LÄBIVIIMINE JA TULEMUSTE ARVESTAMINE

MV korraldab ja viib läbi Eesti Koroonamänguliit koos Koroonamänguklubidega Vaida, Peningi ja Tirts, peakohtunik Alar Balasjan  koos võistluste kohtunikekoguga

Naiste ja meeste MV mängitakse ringsüsteemis, võistlejad on tabelis edetabeli järjestuses.

Võistluste voorude järjekord on tabeli pöördjärjekord, st viimases voorus mängivad edetabeli 1. ja 2. mängija

 Võrdsete punktide korral arvestatakse:

a)      omavahelist (omavahelisi) mäng(e)u, mitme mängija tulemuste võrdsuse korral geimide vahet omavahelistes mängudes

b)      üldine geimide vahe

c)      Bergeri koefitsienti (võidetud vastaste punktide kahekordne summa ja viigistatud vastaste punktide summa )

d)      võitude arvu.

Igal võistlejal kaasa võtta kii, vahetusjalatsid ja sportlik riietus, soovitav klubile ühtne võistlusvorm.

Mängitakse “parem 6-st geimist” (st 4:0. 4:1. 4:2 või 3:3) kohtunike poolt välja antavate löögiketastega ja laudade määrimiseks kasutatakse boorhapet. Iga seti lõpus on avalöögi sooritajal kohustus märkida tulemus mängukaardile.

AUTASUSTAMINE

Eesti Koroonamänguliit autasustab Eesti Olümpiakomitee sümboolikaga medalite ja diplomitega kolme paremat naist ja meest.

MAJANDAMINE

 Kõik võistlusega seotud kulud tasub lähetav klubi, koos eelpoolmainitud osavõtumaksuga,  laekunud rahast arvestatakse 50% (I koht 20%, II koht 16% ja III koht 14 %) rahaliseks auhinnaks, 30% on korralduskulud ja 20% kohtunike tasuks.
 Võistluse algul nimetab kohtunike kogu juhatus (esimees Olav Karu) ametisse zürii (vähemalt 3 liiget), kes jälgib võistluse läbiviimist ja kinnitab võistluste tulemused, abistades ühtlasi vajadusel kohtunikke.

 Ca 200 m kaugusel on avatud kauplused

ÜLDISELT

-     Kõik juhendis määratlemata küsimused lahendab kohtunikekogu tuginedes võistlusmäärustele

Juhendi koostas Guido Trees (tel 052 78 829), kooskõlas EKML-i üldkoosoleku otsustega (protokoll nr 24, 20. juuni 2004, Kasemetsas) ja EKML ning EOK vahel sõlmitud koostöölepingule.