Raasiku Rahvamajas toimusid II noorte individuaalsed võistlused, mille möödunud sügisel kutsus ellu Peningi Koroonamänguklubi. 2003 aastal kuuluvad noorteklassi aastal 1985 ja hiljem sündinud noormehed ja neiud. Osalemas oli 12 noormeest ning kõik mängijad selgitasid omavahelistes kohtumistes paremad.

Võistlus kulges avavoorust alates üllatusrohkelt ning täiseduga alustasid Kehra klubi mängija Jaanus Helm-Rosin, Haiba noormees Madis Uibomäe ja Peningi koroonamängija Allan Traks, kes  alustas eelmise võistluse võitja Erol Tali alistamisega. Kuna keegi ei suutnud jätkata ainult võitudega, oli enne kolme viimast vooru esikoha püüdmiseks teoreetilisi võimalusi veel kõigil nimetatud neljal mängijal.

Eelviimaseks vooruks olid reaalselt esikohta püüdma jäänud Tali ja Helm-Rosin, kes kohtusid omavahel. Omavahelise mängu võitis Erol, kes üldvõidu saamiseks pidi viimases voorus võitma viimase kohaga leppinud Priit Bertholmanni. Üllatuslikult läks aga Priit 2:0 juhtima ning viik 2:2 tagas võidu Jaanusele 18 punktiga, punktiga kaotas Erol. Viimastes voorudes läks väga tasavägiseks ka heitlus kolmandale kohale, mille teenis lõpuks Madis 14 punktiga, järgnesid Allan 13 punktiga ning võrdselt 12 punkti kogunud Vitalik Timofejev Haibast ning Janek Jaškov ja Andre Ilves Peningi klubist, kelle omavahelise paremuse selgitas alles geimivõitude kokkulugemine. 10 punktiga järgnesid Erik Talik Haibast ja Rando Ilves Peningilt.

Noorte suurt huvi ja väheseid võimalusi omavahel oskusi mõõta leevendas käesoleval aastal ka Eesti Koroonamänguliidu otsus korraldada 2004 aastal noorte Eesti meistrivõistlused eraldi täiskasvanutest. Kuna Peningi ning Vaida Koroonamänguklubid korraldavad noortevõistlusi ka kevadel, vastavalt märtsis ja aprillis, selgitatakse erinevate võistluste tulemuste liitmisel noorte karikavõitja.  Noortevõistlustel koguvad arvestuspunkte kahanevas järjekorras 10 paremat ning iga osaleja teenib vähemalt ühe punkti, kusjuures arvesse läheb kolm paremat tulemust neljast võistlusest. Võitja kogub 15, teine 12, järgmised 10, 8, 7, 6 jne.

Ehkki võistluse info ei jõudnud seekord kahjuks kõigile potentsiaalsetele osalejatele, on kõigil huvilistel veel võimalus karikavõitjaks tulla, sest järgmine etapp toimub alles jaanuaris 2004 Eesti meistrivõistlustel, kus osalevad 1986 ja hiljem sündinud võistlejad.

 

Omandatud võistluskogemusi tulevad noormängijad kindlasti täiendama järgmisel nädalavahetsuel toimuvatel Harju Jõudi individuaalsetel koroona meistrivõistlustel, mis toimuvad eeloleval nädalavahetusel, 18. oktoobril Kehra Keskkoolis; osalejate registreerimine toimub 9.30ni, võistlus algab 10.00. Kaasa on vaja võtta vahetusjalatsid ning löögikii, korraldajate poolt on mänguseibid.

 

Lisatud on pilt noortevõistluse esikolmikust: vasakult  Madis Uibomäe, võitja Jaanus Helm-Rosin ja teine Erol Tali.

 

Teine pilt on võistluse noorimast osavõtjast: eripreemia sai võistluste noorim osaleja Andre Ilves.

 

Guido Trees