EESTI NOVUSE LIIT

EESTI INDIVIDUAALSED
2021. a MEISTRIVÕISTLUSED NOVUSMÄNGUS

 

JUHEND

 

I AEG JA KOHT:

Võistlused toimuvad laupäeval, 11.12.2021. aastal Harjumaal, Aruküla Spordisaalis. Loosimise algus kell 10.10.

 

II REGISTREERIMINE ja OSAVÕTJAD:

Registreerimine toimub kell 9.30-9.45.

Võistlustel osalemiseks peab olema tasutud Eesti Novuse Liidu liikmesklubil aastamaks ja võistlejal 2021. aasta litsentsitasu (10 eurot/aastas).
Spordihoones liikudes on kohustus kasutada maski vms.

Võistlejate ülesandmiseks peab olema ülesandmisleht, millele on alla kirjutanud klubi esindaja ning kus on ära toodud võistlejate sünniaastad ning klubiline kuuluvus.

 

III VÕISTLUSE LÄBIVIIMISE KORD:

Võistlused toimuvad naiste ja meeste üksikmängus. Mängitakse parem 6-st geimist 4:0, 4:1, 4:2 või 3:3 seisuni, kusjuures võit annab 1, viik 0,5 ja kaotus 0 punkti.

  • Mängitakse sõltuvalt osalejate arvust 9-11 vooru šveitsi süsteemis.
  • Seoses 2017. aastast kehtiva ühise ENL edetabeliga mängivad naised ja mehed ühisel turniiril, mille üldjärjestusest selguvad naiste ja meeste parimad.

    Võistlejate vahelise paremusjärjestuse määrab šveitsi süsteemi korral omavahelistes kohtumistes kogutud punktide üldsumma, selle võrdsuse korral määrab paremuse Buchholzi koefitsient ja selle võrdsuse korral Bergeri koefitsient ja progresseeruv koef.

     

    IV INVETAR:

    Igal võistlejal kaasa võtta kii, reeglitele vastav löögiketas (kuni 22 gr), mask ja vahetusjalanõud. Mängitakse boorhappel, läti mänguseibidega, kasepuust.
    Avalikes ruumides (koridorid jm) tuleb liikuda "maskiga". Korraldaja Eesti Novuse Liit, on olemas käte desinfitseerimise vahendid.

     

    V MAJANDAMINE ja AUTASUSTAMINE:

    Osalustasu 6 eurot.
    I-III koha saavutanud võistlejaid autasustatakse Eesti 2021. a meistrivõistluste medalite ja diplomitega.
    Naiste ja meeste parimad saavad osaleda ühel Eesti FINSO etapi individuaalvõistlusel (ENL tasub nende osaluse) tasuta, lisaks on ENL poolt preemiarahad esikolmikule, vastavalt 40, 30 ja 20 eurot.
    Eesti Novuse Liidu aasta edetabelisse annab võit maksimumpunktid, 50 punkti.

     

    Kõik juhendis määratlemata küsimused lahendab kohtunikekogu, tuginedes alates 2010. a kehtivatele novuse võistlusmäärustele .

    Peakorraldaja Guido Trees.