EESTI NOVUSE LIIT

EESTI 2008 a noorte ja täiskasvanute
INDIVIDUAALSED MEISTRIVÕISTLUSED


JUHEND

 

I AEG JA KOHT:

Võistlused toimuvad 27. aprillil 2008 a
Viljandi Vene Gümnaasiumis, Kesk- Kaare 17.

 

II REGISTREERIMINE ja OSAVÕTJAD:

Registreerimine toimub kell 9.30-9.45, loosimise algus k 10.00.

Võistlusteks osalemiseks peab olema tasutud Eesti Novuse Liidu liikmesklubil aastamaks 300 krooni ja võistlejal 2008 aasta litsentsitasu (täiskasvanutel 100 ning noormängijatel 50 krooni).

Võistlejate ülesandmiseks peab olema ülesandmisleht , millele on alla kirjutanud klubi esindaja ning kus on ära toodud võistlejate sünniaastad ning klubiline kuuluvus.

 

III VÕISTLUSE LÄBIVIIMISE KORD:

Võistlused toimuvad naiste ja meeste inividuaalarvestuses ning neidude ja noormeeste arvestuses, kes mängivad täiskasvanutega koos. Mängitakse parem 6-st geimist 4:0, 4:1, 4:2 või 3:3 seisuni. Turniiritabelisse annab võit 3 punkti ja viik 1 punkti, kaotus on 0 punkti. Mehed mängivad 9 vooru šveitsi süsteemis.

Võistlejate vahelise paremusjärjestuse määrab šveitsi süsteemi korral omavahelistes kohtumistes kogutud punktide üldsumma, üldsumma võrdsete punktide korral summeeritakse nende võistlejate poolt iga vooru järel saavutatud punktide seis kuni viimane voor kaasa arvatud ja selle võrdsuse korral jäetakse arvestamata esimese vooru tulemus jne.

Naistel toimub võistlus kuni 12 võistleja korral turniirisüsteemis; võrdsete kogutud punktide korral on tähtsaim omavaheline mäng (või omavahelistes mängudes kogutud punktid või setivõitude vahe), selle viigi korral suurem Bergeri koefitsient, siis settide üldine vahe ning selle võrdsuse korral võidetud settide hulk.

 

IV INVETAR:

Igal võistlejal kaasa võtta kii ja vahetusjalanõud. Mängitakse boorhappel, nö läti mänguseibidega, santos palisander löögiketastega.

V MAJANDAMINE ja AUTASUSTAMINE:

Osalemise tasu ei ole, osalemine on Eesti Novuse Liidu 2008 aasta litsentsi tasunutel.

I-III paari autasustatakse Eesti meistrivõistluste medalite ja diplomitega.

KÕIK JUHENDIS MÄÄRATLEMATA KÜSIMUSED LAHENDAB KOHTUNIKEKOGU, eesotsas PEAKOHTUNIKU ja nõuandva võistluste züriiga,TUGINEDES KEHTIVATELE VÕISTLUSMÄÄRUSTELE.

 

KOOSTAS: Novuse Liidu juhatuse otsuse (ENL juhatuse otsus nr 4, 26. detsember 2007 a.) alusel Guido Trees tel: 52 78 829.