Koroonamänguklubi "PENINGI" lahtise

XXIV karikavõistluse koroona paarismängus juhend.

Eesmärk : populariseerida koroona paarismängu, tihendada paarismängude koroonavõistluste kalendrit, anda nais- ja segapaaridele võimalus võimeid meespaaridega võrrelda.

Aeg ja koht : võistlus toimub laupäeval, 29. novembril 2008. a. Aruküla Põhikooli Spordisaalis. Eelturniir algab 10.00 ning on kavas lõpetada k.17.30, k.18.00 on eriauhindadega autasustamine mängijatele, kes ei pääsenud finaali. Finalistide autasustamine 7 eelvooru korral hiljemalt 20.30.

Registreerimine : võistluspaigas kell 9.20 – 9.50.

Osavõtjad: osa võivad võtta koroonamängijad, kes järgivad Eestis kehtivaid koroonamängureegleid.

Võistluse läbiviimise kord : eelturniir mängitakse šveitsi süsteemis sõltuvalt osavõtjate arvust 5-7 vooru, et selgitada 4 paremat paari, kellede-vahelistes matšides (nö play-off) selgitatakse 2007. a. karikavõitja. Kõik mängud kestavad 60 minutit, kui geimid pole lõpuni mängitud, otsustab tulemuse peakohtunik, lähtudes lõpetatud geimide tulemustest ja laual olevate seibide arvust (võimalik seega ka viigiline tulemus, samuti ka näiteks 2:1 tulemus kui eriti aeglaselt on mängitud). Eelturniiri kohtumistes mängitakse kõik 4 geimi, kusjuures iga geimivõit annab 1 punkti. Punktide võrdsuse korral määrab paremuse võistleja punktisummade liitmine voorude kaupa, võrdsuse korral jäetakse esmalt ära esimese vooru tulemus, siis teise jne. (vajaduse korral järgnevad Bucholtzi koefitsent (vastasmängijate punktide summa), selle võrdsuse korral Bergeri koefitsent ja omavaheline mäng). Eelturniiri 1. ja 4. ning 2. ja 3. paar selgitavad omavahelistes matšides finaalipääsejad, kusjuures poolfinaalides mängitakse "parem viiest"(s.t. 3 võiduni) ning finaalis on võiduks vaja min. 2-geimine edu ning min. 3 geimivõitu.

Inventar : Igal võistlejal kaasa võtta kii ja vahetusjalanõud. Laua määrimiseks kasutatakse boorhapet. Löögikettad ja mänguseibid on korraldaja poolt.

Autasustamine: karikavõitja-paar saab mälestuskarikad. PENINGI KMK poolt väljapandud rändavale karikale graveeritakse võitjate nimed . Eriauhinnad on parimale segapaarile, parimale naispaarile, parimale paarile Raasiku vallast, parimale noortearvestuse paarile (mõlemad sünd. 1990 ja hiljem) ning võistluse noorimale paarile. Võitjate ajalugu

Majandamine: iga paari osavõtumaks on 60 krooni(st võistleja 30 krooni), noortearvestuse paaridel 10.-krooni. Võistluspäeval on avatud ca 100 m eemal toidupoed ning kohapeal kohvi ja teejoomise võimalus.

Juhtimine:  võistluse korraldab PENINGI Koroonamänguklubi Kõik juhendis määratlemata küsimused lahendab kohtunikekogu, eesotsas peakohtunik Guido Trees, tuginedes kehtivatele võistlusmäärustele.